25. 8. 2009

18. 8. 2009 Los Angeles + Topanga State Park

Do Los Angeles přijíždíme odpoledne. Moc nevíme, co ve městě dělat, tak zajíždíme do Downtownu pro informace. Slečna v informacích nám ale moc neporadí, jen dá nějaké prospekty ohledně Downtownu. Z dálky vidíme známou Hollywoodskou značku, tak se k ní snažíme dostat. Myslíme si, že to nebude problém, pojedeme prostě jen k ní, ale mýlíme se. Značka se nám ztrácí z dohledu. Jedeme tedy nahoru na kopec až se dostáváme do nějaké vilové oblasti. Evidentně odsud cesta ke značce nevede. Zkoušíme tedy navigaci dle GPS, ale i ta nás zavede na cestu, která končí plotem a značku vidíme jen z povzdálí, ale k ní se stejně nedostáváme. Tímto naše hledání značky končí. Už je dost pozdě, takže se jen projdeme kousek po Hollywood Blvd kolem hvězd na chodníku a vyrážíme směrem na pobřeží, kde chceme zakempovat.


From USA: Joshua tree


Dojíždíme do Malibu, ale počasí se mezitím zatáhlo.
Kemp kousek od pláže, ve kterém jsme chtěli nocovat má sice volno, ale chtějí za noc $70, což se nám zdá na kemp nehorázně dost, navíc na koupání to zrovna moc teplo není. V našem časopisu, kde jsou napsané kempy, poblíž místa na pobřeží žádný další kemp nemáme, tak zkoušíme zajet do státního parku Topanga, ve kterém by se mělo dát také zakempit a doufáme v nějakou přijatelnou cenu. Přijíždíme do parku, ale bohužel zde není nikdo, koho bychom se zeptali na možnost stanování. Na ceduli je napsáno, že cena za noc je $7 za osobu plus $10 poplatek za parkování. 38 dolarů se nám zdá sice hodně, ale lepší než 70. Nakonec zastavujeme nějakého člověka, který nám říka, že kemp by měl být zhruba míli daleko. Začíná se stmívat, ale my ještě vaříme večeři. Konečně potkáváme rangera. Potvrzuje nám, že kemp je míli a kudy máme jít. Bereme věci a vyrážíme. Asfaltová cesta po chvíli končí a míříme směrem k lesu. Je už tma, když narážíme na neznačenou odbočku. Jdeme raději stále rovně. Po dalších deseti minutách chůze narážíme na odpočívadlo s lavičkou. Přijde nám, že už jdeme dlouho, tak Adam s Honzou sundavají batohy a jdou prozkoumávát terén, abychom nebloudili všichni. Vracejí se asi za dvacet minut, že na kemp opravdu narazili. Všichni jsme rádi, jelikož jinak bychom si museli ustlat nejspíš na cestě. Až na tu přehnaně vysokou cenu je kemp pěkný, s vodou a dokonce k němu vede asfaltová cesta, po které bohužel smí jezdit jen správci parku.

Ráno se probouzíme do deštivého a chladného počasí. Ani u pobřeží to není lepší. Vážně nechápeme, kdy mohli natáčet Baywatch, když v létě je tu zataženo a teplota kolem 68 °F (20 °C). Navíc je na pobřeží mlha, měníme tedy naše plány a jedeme zpět do vnitrozemí do Sequoia a Kings Canyon NP.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...