22. 8. 2009

13. – 14. 8 2009 Monument Valley Navajo Tribal Park (Arizona/Utah)

Navečer dojíždíme do Monument Valley. Je to přesně to místo, které hraje důležitou roli v mnoha westernových filmech. Poušt, ze které tyčí zvláštně tvarované skály. Když dorážíme na místo, je zataženo, což nás mrzí, jelikož kromě focení se tam nedá téměr nic jiného dělat. Do parku je vstup $5 za osobu, ale nádherný výhled je i ze silnice 163. Do parku nejedeme, jelikož na fotky opravdu počasí není, takže objíždíme jen zastávky s výhledy u silnice. Téměř všude nalézáme stánky, kde je možné koupit ručně dělanou bižuterii.

Zakempováváme v bohužel docela drahém (a jediném) kempu kousek od parku. Alespoň cenu vynahrajuje internet, neplacené sprchy a bazén. Kemp se brzy úplně zaplňuje, takže jsme rádi, že jsem přijeli včas. Při vaření večere nás zastihne liják, ale během 10 minut (co už jsem zmoklí) je po všem.



Bohužel nám po západu nevychází ani východ slunce nad Monument Valley, jelikož jsou stále mraky. Zůstáváme tedy v kempu a doufáme, že slunce ještě vykoukne. Kolem půl 11 konečně vysvitne slunce, takže jedeme na druhé kolo focení, tentokráté s lepším světlem. Celá krajina za slunce vypadá několikanásobně krásnější. Téměř každá skála po cestě má své jméno, takže zde můžete najít Králíka&medvěda (králík je v tom vážně vidět, jen medvěda jsme teda rozpoznat nedokázali), Velkého indiánského náčelníka, Krále na trůně, Brighamovu hrobku, Tři sestry a například Východní a Západní palčák.
Navečer máme zarezervovaná místo v Grand Canyonu, takže vyrážíme na cestu a doufáme v levnejší benzín. Cestou překračujeme s naší Fordkou přesně 10 000 mil a tachometr se nám přetáčí zase na nulu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...