24. 8. 2009

16. – 17. 8. 2009 Hoover Dam a Las Vegas

Kolem poledne dorážíme k přehradě Hoover Dam, která je hranicí mezi Arizonou a Nevadou. Stavíme na neplaceném parkovišti dál od přehrady (u ní je parkoviště za $7 za auto). Je šílené vedro, takže i asi 5 minutová cesta přes přehradu je úmorná. Sjíždíme dolů do podzemí, kde by měla začínat prohlídka přehrady. Nevíme kolik stojí a pokladny jsou až za kontrolou podobnou letištní. Všichni v pohodě procházíme, jen Antona zastavují.



Nelíbí se jim obsah jeho ledvinky. Po několika minutovém hledání kovové věci, Anton vytahuje švýcarský nožík. Ostatní už jsou zpět venku ($30 za prohlídku přehrady se nám dávat nechtělo), takže Antona po chvíli také propouští. Cesta do Las Vegas prochází zatím klikatě podél přehrady, ale v nejblížší době by měli dostavit most, který vede nad přehradou (zatím postaveny jen krajní části), takže by z mostu mohla být přehrava vidět mnohem lépe a hlavně silnice podél přehrady nebude neskutečně přecpaná.

Kolem třetí dorážíme do Las Vegas, kde Ivetu s Antonem čeká překvapení. Kluci totiž koupili po internetu hotel, ale nechtejí nám říct jaký. Poté, co zastavujem u Trump Tower (5*), je vše jasné. Hotel je fakt úžasný a kluci jej sehnali po netu za neuvěřitelných $115 dolarů za pokoj. Využíváme výřivky, zabudované televize v zrcadle v koupelně, krásně měkké župany (jen tedy bačkory zapomněli dát). Jediná nevýhoda hotelu je jeho poloha. Pokud večer zavřou obchodní dům N.Marcus, kterým se dá projít na hlavní třídu – Strip, je do docela kus. Takže příště asi už jen 4 hvěždičkový Wynn, který je přeci jen blíž:-).

Las Vegas je zvláštní město. Přes den vás ničím moc nenadchne, všude na silnicích se povalují odpadky a vlastně tu není moc co dělat. Honza s Antonem užívají pokoje a televize a Adam s Ivetou jdou ještě za světla prozkoumávat město. Kupují si na večer předtavení Blue Men Group. Jedná se o nepopsatelné představení plné skečí, světel a hudby, kdy na úplném konci jsou diváci zavaleni toaletním papírem. Aby se ho zbavili, musí ho celý nahrnout před sebe, takže vymotat celou megaroli papíru.
Kluci jsou mezitím na večeři v hotelu Excalibur, kdy za $21 za osobu (mělo to být $25 (bez daně a tipu), ale jelikož jsou dva, měli množstevní slevu) mohou sníst co chtějí od masa přes japonské, čínské a mexické speciality až po různé dezerty, ovoce a nealkoholické nápoje.



Po setmění vyrážíme do víru velkoměsta. Adam s Ivetou nejdříve zkouší štěstí v kasinu Venetian a Treasury Island. Sází dolar na jednorukého banditu (klasika – musíte vytočit 3 stejné obrázky s ovocem). První úspěch. Vyhráváme celých $0,75. Ztrátá tedy pouhých 25 centů a povzbuzeni úspěchem vybíráme náš první výdělek a jdeme sázet dál. Opět sázíme jeden dolar, tentokráté na ruletu. Zprvu vyhráváme, ale nějak nám nedojde, že se vyhraná kola vyměňují za možnost hrát na automatu dál, takže končíme s nulou. Do třetice všeho dobrého i zlého, takže se jde hrát dál. Tentokráté Black Jack. Místo dolaru už máme 2,5 násobek. Říkáme si, že při třech končíme. Toto bylo bohužel osudné a končíme na vloženém dolaru a raději vybíráme šek. Adamovi to nedá a opět šek vkládá do automatu. Ani tentokráté štěstí nemáme a veškeré naše vsazené jmění prohráváme. Naše bilance: vloženo jmění ve výši $3, vybráno $0,75. Po sečtění našeho skóre usuzujeme, že je nejvyšší čas kasino opustit.
Přímo před kasínem právě začalo pirátské představení Sirenio TI (Treasury Island), kdy sirény lákají piráty ke své lodi. O kus dál vybuchuje sopka před kasinem Mirage a fontána před Belagiem. Procházíme kolem lidí nabízející letáky (s obrázky nahých žen) až k části, kde si můžete připadat jako v Paříži nebo v New Yorku.

Ráno si ještě užíváme hotelu a obrovské vany s bublinkama. Naproti v obchoďáku N.Marcus využíme wifi Apple Storu (v hotelu měli bohužel placenou) a dáváme oběd (skvělý Kebab a čínu, ve které nám dali nejdříve ochutnat).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...