8. 8. 2011

Skotsko trip: plánování

Čas se s časem sešel a opět vyrážíme na cesty. Tentokráte padl výběr na relativně blízké, ale o to zajímavější území Skotska.

Jelikož nám tento výlet minulý rok šeredně nevyšel (na dvakrát zrušeny letenky) o to víc se letos těšíme. Nakonec jedeme v celých sedmi lidech, což je hodně špatný počet na cestování, ale bohužel :-)

Jelikož se nám nedaří najít levné letenky přímo do Skotska a jelikož jeden z cestovatelů t.č. bývá v Londýně, rozhodnutí na vstupní bod padá právě na Lodnýn Gatwick s tím, že do Skotska dojedeme. Letenka s EasyJetem a 60kg batožiny vychází na lehce přes 3000 kč / osoba. Což není žádná super cena, ale nechcem riskovat nákupy pro šest lidí kvůli ušetřené stovce.

Abychom se navzájem poznali vyrábíme i cestovní kartičky (z druhé strany je napsaná adresa, v jednotlivých částech jsme pak my :)

Druhý bod je zařízení aut. Nejdříve zvažujeme možnost půjčit si jedno velké, ale bohužel jsou buď velmi drahé (na našich 10 dní cca 25,000) nebo malé (pro sedm lidí a batohy), takže nakonec volíme cestu dvou aut. Jako půjčovnu vybíráme Europcar se slevovým kupónem přímo od EasyJetu. Půjčení auta včetně maximálního pojištění vychází na 14,000 kč za obě, což nám přijde jako fajn cena. Jako velikost vybíráme compact (což má být něco na styl WV Golf).

Jako poslední třešinka na dortu je zařízení hotelu na letišti pro první noc (máme přiletět večer), na což již standardně využíváme Hotwire a bookujeme Holiday Inn Express za 50 USD pro tři na noc.

Tolik naše předletové přípravy, jako cestu si velmi hrubě kreslíme okruh Skotskem a těšíme se na nadcházející dovolenou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...