25. 8. 2009

18. 8. 2009 – Joshua Tree National Park

Podle času a venkovní teploty usuzujeme, že do pouště už se nám moc nechce, takže volíme zpáteční cestu do San Franciska podél pobřeží. Cestou nás ještě čeká zastávka v Joshua Tree NP.
Dorážíme kolem šesté do informačního centra parku. Ještě nejsme ani ve dveřích a už na nás ranger křičí, že jsou 2 minuty do zavírací doby a že tady máme noviny a mapu parku a kempy jsou otevřeny jen dva (z devíti). Jdeme tedy ostatní věci studovat do auta. Podle novin zjišťujeme, že otevřené kempy uprostřed parku a navíc bez vody. Dojíždíme co nejdříve do kempu, aby bylo místo (zbytečně, moc nás tu není) a zjištujeme, že jediné, co v kempu je, jsou suché záchody a piknikové stolky. Kempu je postaven do kruhu a uprosřed se nachází skály, díky nimž nacházíme vytoužený stín. Po spaní v 5 hvězdičkovém hotelu je to docela změna:-).



Vedro je i v noci. Takže slunce nás donutí vstát docela brzy. Zjištujeme, že v parku kromě stromů a kaktusů vlastně nic jiného není. Všude po cestě nás doprovázejí zvláštní stromy – Joshua, jedná se o rostlinu juka, která v tomto místě dorůstá velikosti stromu. Zajíždíme do Hidden Valley, kde zkoušíme na pár stromů vylézt. Bohužel jsou dost ostré, takže si odnášíme pár škrábanců. V parku je dokonce místo zvané Keys View, ze kterého se dá dohlédnout až do Mexika. K tomu ale nezajíždíme a pokračujeme parkem až k Cholla Cactus Garden. Jak název vypovídá, jedná se opravdu o kaktusovou zahradu. Je to zvláštní, ale po cestě moc kaktusů vidět není, až v oné „zahradě“. Poslední zastávka je u Skull Rock a skála vážně vypadá jako lebka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...