12. 7. 2009

30.6. - 1.7.2009 Niagárské vodopády

Po celé noci, kdy Adam s přestávkami řídí, dorážíme k Niagárským vopádům. Je zataženo a místy prší. Je to zvláštní, ale jako by nad vodopády byl deštník, protože když přijedeme blíž, svítí nad nimi slunce. U vodopádů je možné si na americké straně koupit Discovery pas ($33), který zahrnuje plavbu na lodi přímo pod vodopády, tzv. Cave of the Winds, kdy dostanete pláštěnky a chodíte přímo pod nejmenším vodopádem, celodenní volné jízdy mašinkou, která jezdí mezi jednotlivými vodopády a vstup do divadla a akvária nebo si můžete zaplatit 4 hodinový výlet s průvodcem ($65). My jsme nejdříve šli na loď. Dostali jsme modré pláštěnky a jeli přímo pod všemi třemi vodopády. Je fakt, že jak voda trýská dolů, u největšího z nich není skoro nic vidět, ale zážitek je to skvělý, jelikož můžete spatřit vždy i několik duh najednou. Další atrakcí je, že vás svezou výtahem přímo pod vodopád a tam si můžete pobíhat jak dlouho chcete, v pláštěnce je to ale rozhodně lepší, ale to můžete vidět na fotkách :).



Druhý den se vydáváme na kanadskou stranu – zatím ještě dokud můžeme bez víz, i když doufáme, že je ani za týden nezavedou. Následuje klasická celní procedura – proč a jak dlouho tam budeme (i když máme v ruce pouze foťák a nic víc), ale do Kanady se všichni dostáváme. Ne tak asi rodina Norů, kteří se snaží pěšky přejít a evidentně mají s sebou všechno co se dá. Každý ze 4 členů má velkou krosnu a další batohy. Důvod cesty je turistika (přesně na 6 měsíců) a způsob cestování je pěšky a autobusy... No nevíme jak dopadli, ale imigrační je poslala na další pohovory.
Návštěva kanadaské strany umožňuje spatřit vodopády najednou pěkně vedle sebe, ale jinak tam nic moc není a po dvou hodinách se vydáváme zpět do Ameriky :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...