12. 8. 2008

2. 8. 2008 Canberra

Ráno vyrážíme na prohlídku hlavního města. Svítí sluníčko, ale předpověď hlásí 10 st. Začínáme (podle průvodce) u nového parlamentu, ale je něco po osmé a prohlídky začínají až od devíti. Jdeme tedy zpět k autu pro svetry, čepice a rukavice, jelikož jsme nějak podcenili ranní teplotu. Nabaleni vyrážíme na prohlídku starého parlamentu. Jsou u něj nějaké stany, říkáme si,že jsme nemuseli hledat motel, ale přespat rovnou v centru v kempu..když se podíváme pozorněji, není to kemp.. ale místní (asi bohatší-když mají stan) bezdomovci.



Ve starém parlamentu jsme první:). Prohlížíme si kanceláře ministrů a vicepremiéra, místní rádio stanici, kde si hrajeme na novináře a také senát a poslaneckou sněmovnu. (poslanecká sněmovna má zelená sedadla a senát červená:)). Snad každý ministr i sekretářka hned vedle kanceláře měli vlastní koupelnu…! Hmm, škoda, že do nového nás taky nepustili do všech prostor.. třeba bychom viděli vicepremiéra v županu:).
Odpoledne vyrážíme směr Sydney. Skoro za tmy přijíždíme k městu Wollongong, kde kempujeme. No, naše stany zde podstupují zatěžkávací zkoušku větrem.. Strašně fouká a my hned po příjezdu uleháme a doufáme, že neodletíme i se stanem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...