23. 11. 2012

Hawaii obecně...

Ještě než se pustíme do povídání toho co jsme na Havaji zažili sepsali jsme obecnější povídání o jednotlivých oblastech této cesty. O oblastech jako jsou ubytování, letenky,... Tedy o spíše obecných věcech, které by vás mohli zajímat při plánování cesty.

Tak pojďme na to.

Itinerář:
Na cestu po Havaji máme necelé tři týdny a ty je nutné rozumně podělit mezi ostrovy. Po přečtení průvodců a vyslechnutí rad těch co tu už byli volíme následující rozdělení, které stvrzujeme zakoupením letenek na přelety mezi ostrovy:

První tři dny budeme trávit v Honolulu. Následovat bude týden na Big Islandu (Hawaii), dále šest dní na Maui a pak tři dny opět na Oahu.

Naše cesta je v období začátku havajské zimy - což znamená, ze průměrná teplota není 29 ale 28 stupňů celsia - zato je na ostrovech méně lidí a ceny jsou trošku nižší. Pozor ale ať se netrefíte do některého ze svátků (Díkůvzdání) nebo před Vánoce to pak je vše jinak. K počasí ještě dodáme, že v zimě může (a my to tak měli) být více deštivo. Což znamená jak pěti minutové bouřky zakončené duhou tak celonoční slejvák. Voda (jedete se přeci koupat ne?:) pak ma relativně stálých 20-22 stupňů.  Celkově nás zima nikterak vážněji neomezovala.

Co auta, letenky a další nutnosti? Čtěte dále!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...