23. 11. 2012

Havaj: Let Praha - Honolulu

Praha - Honolulu 
Naše cesta začíná klasicky na letišti v Ruzyni (t.č. již VH: Vý-Ejdž; asi aby si Američani nemysleli, že jsou v tom se svým JFK sami). Čekání na odlet trávíme v salónku a chvíli před boardingem se suneme na gate.

Cestu do Honolulu zajišťují na obou úsecích 747-400. Korean air sice trošku ze svých standardů slevil (již se na toaletách neoholíte), ale pořád se na dnešní poměry jedná o nadstandardní aerolinku a cesta nám utíká v rámci možností rychle.
A to včetně devitihodinového přestupu v Seoulu.

Incheon naplňuje i tentokrát pověst jednoho z nejlepších letišť a nám v tranzitu nabízí pohodlné skoro postele, sprchy, pití a pokud bychom byli náročnější (=chtěli zaplatit, nutno říci, že vše v rozumných cenách) tak také lázně, letištní hotel a další služby jak si čas ukrátit. A samozřejmostí je free WiFi dostupná po celém letišti.


Do Honolulu dolétáme okolo 11 hodiny místního času, pak už jen imigrační, celnice a šup. Havaj!

Cestu z letiště nechceme moc řešit a tak si dopředu objednáváme soukromé "skoro-taxi". Rozdíl chápu tak, že normální taxi musí platit licenci a tak si raději soukromníci zajistí jako-by-cestovku a s tou vás odvezou z letiště kam jen libo.
Pro nás to má samá pozitiva; za levnější cenu než taxíkem, rychleji než shuttlem a nesdíleně (nestavíte po cestě v x dalších hotelech) se za 25 minut dostáváme do našeho hotelu přímo na Waikiki.
Možnost rezervace pohodlně po internetu (http://www.go808express.com/) nelekejte se, že vám řeknou, že čekají, že do 30 minut po dosednutí letadla vás vyzvednou. To co by NYC/Atlantě a jiných letištích byla čirá utopie v Honolulu prostě funguje:-)

2 komentáře:

  1. Díky za uváděni přesných odkazů, ten odvoz zkusíme využít.
    bL.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, Honolulu je velmi krásné město, jen doporučuji!

    OdpovědětVymazat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...