20. 11. 2011

Náklady z cesty do Skotska

I když je Skotsko relativně dostupná a blízka země, zcela levná není. Níže naleznete sumář našich výdajů (nejsou tam všechny:), ceny jsou uvedeny v librách a pro sedm osob (dvě auta). Dopředu prozradím, že tento devíti denní výlet nás každého vyšel na cca patnáct tisíc korun.

Půjčení aut nás vyšlo na 7,000 kč/auto se všim pojištěním. Půjčováno skrze europcar. Výhodné bylo, že s dotazy se dalo obracet přímo na českou pobočku, což bylo určitě fajn. Pobočka přímo na letišti se také hodí. Jediné na co upozorňujeme je velikost auta. Jelikož nás jelo sedm půjčili jsme dvě intermediate auta - nakonec jsme dostali Opel Insignia (kombík) a Mercedec C180. Nutno říci, že pokud bychom nedostali kombíka nebo cokoli menšího velice obtížně bychom se do aut vešli. Takže spíše náhoda než naše příprava. Nejsem si jist zdali si kombíka můžete u autopůjčovny vyžádat dopředu, ale určitě na toto pozor!

Letenka s easyjet pak vyšla na cca 2,800 kč (Praha - Londýn - Praha) i s jedním 20kg batohem do dvojice. Ano dá se dostat do Londýna i levněji, ale bohužel na náš termín a počet lidí se nám nepovedlo najít nic lepšího.

Pro uchování nákladů již tradičně používáme aplikaci Share-a-bill v iPhone. Podle mě není lepší, kamarádí se posléze snažili najít něco podobně kvalitního pro Android a bez úspěchu :) Pokud máte někdo tip, podělte se v komentářích.
Za benzín a naftu jsme dohromady (dvě auta) utratili £660, za kempy pak (6 nocí 7 lidí) £382

Suma sumárum se nám výlet moc líbil a Skotsko je opravdu super země takřka za rohem. Navštivte ji též!





Žádné komentáře:

Okomentovat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...