31. 5. 2011

Cestopis Peking - Čína 2011 dva měsíce po té

V tomto mini článku bychom chtěli v několika větách shrnout naší cestu do Pekingu, o které si můžete přečíst v předchozích příspěvcích.

Obecně jsme se v Pekingu cítili hlavně bezpečně (našli se i zdroje, které tvrdily opak), běžní čínané se spíš bělochů "bojí" nebo se stydí, pokud je někdo příliš přátelský, tak se spíš mějte na pozoru :) Z našeho pohledu je město velmi evropské, najdete zde vše od fastfoodů až po luxusní obchody. 
My jsme se snažili jít cestou poznání místní kultury a jedli a navštěvovali spíše lokální místa (samozřejmě krom "standardních" památek). Ideální k tomu jsou různé restaurace, bistra a nálevny, sic to na první pohled nemusí vypadat vábně, souznění s lokální kulturou (a neustálé pohledy od ostatních stolů) jsou sladkou odměnou.

Jako jeden z největších zážitků naší cesty, pak musíme zopakovat výlet na Zeď. Nejsme v tomto byznysu nikterak zainteresování, ale doporučujeme absolvovat nějaký více sólo výlet, ideálně i na ne-běžně přístupné části Zdi, kde vás nebude čekat tolik turistů a váš foťák dostane "co proto".

Zpětně musíme říct, že týden na Peking je akorát. Sic jsme se nedostali do žádných problémů, jiná mentalita místních je opravdu znát a po čase nám začala i trochu vadit a byli jsme rádi opět zpět v Čechách. Čína toho obsahuje dozajista mnohem víc, než svůj výstavní stánek v podobě Pekingu, ale zatím nemáme velké tužby tuto zemi dále poznávat. I přesto, že například po stránce přírodních krás, je dle mého názoru nedoceněna a velmi krásná. Cestu Aeroflotem můžeme s klidným svědomím označit jako bezproblémovou a v pohodě.

Pro každého koho láká Asie a bude mít možnost tak Peking jako určité "intro" doporučujeme, umožní vám velmi rychle, nenásilně a zároveň jednoduše a bezpečně nahlédnout do této, v pravdě, rozdílné kultury a mentality.

Štastnou cestu.

Na závěr jako vždy výběr z hroznů fotografií naší cesty

3 komentáře:

  1. Ahoj, smekám před vašim blogem, je parádní. Chtěl bych se zeptat, zda-li byste mi mohli pls. říct, na kolik vás toto putování po Pekingu zhruba tak vyšlo. Objevil jsem cenově zajímavé letenky, tak si chci udělat celkovou finanční představu :). Děkuju a přeji mnoho krásných cestovatelských zážitků. Honza

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, ten týden vyšel zhruba na 15,000 (z toho 7500 letenka). Bydlelo se v hotelu a moc se nešetřilo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky se chystám do Číny. S tou letenkou jste měli ale štěstí. Máte pěkný blog.

    OdpovědětVymazat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...