31. 5. 2011

6. den – Beijing ZOO, nákupy a zpět domů

Poslední den už chceme mít odpočinkový, jelikož nás v jednu hodinu v noci čeká přesun na letiště a cesta domů. Vydáváme se tedy do místní zoo, kde největším lákadlem jsou pandy obrovské a oceánium. Chceme si koupit vstupné do všech částí najednou, ale nechtějí nám uznat naše studentské průkazy a 120 Y se nám za vstup opravdu dávat nechce. Takže kupujeme jen samotný vstup do zoo (tentokrát nám studentské isici uznají a platíme polovinu, tj. 5Y). Vstup je i k pandám (opět studentské, 5 Y). Celí natěšení pospícháme k venkovnímu pandímu pavilonu. Vidíme ale jen spící pandu. Chvílí čekáme, jestli se třeba nezvedne a nezačne dovádět, ale nic. Jdeme ještě do vnitřního pavilonu a tam se situace opakuje. Po chvíli ale máme štěstí a jedna panda dostala hlad. Zvedá se a jde k bambusu kousek od skla. Lehne si na záda a svačí. Po chvíli odchází zpět na své místo, „zamává“ a jde spát.


Pekinská zoo nás celkově docela zklamala, malý výběh sice skoro měla všechna zvířata, ale jednu polovinu vyhnali ven a druhou zavřeli dovnitř, asi aby se všichni návštěvníci neshlukovali jen na některých místech. Uzavřené části byly jen betonové zdi a prosklená přední strana, jinak nic víc. Cedule s nápisy „Nekrmit, můžete ohrozit zvířata“ evidentně Číňani berou jako svolení ke krmení. A zvířata jsou na to i očividně zvyklé, jelikož už byli připraveni a jen otevírali tlamy. Docela jsme tím byli zklamaní (zvlášť když největší zábava byla, když stihli zvířeti uhnout s jídlem přímo před tlamou) a jsme rádi, že u nás již krmení zvířat vším, co se najde v batohu, se moc neděje. A i prostředí v českých zoo nám přijde pro zvířata přijatelnější. Do oceánia jsme nakonec nešli, jelikož jsme již neměli dost vyměněných peněž a navíc jsme byli již celkem rozladění z toho, co jsme zde viděli.


Ze zoo vyrážíme do Silk Marketu, což je obchod pro turisty s oblečením všech možných světových značek, kabelkami, kufry, hodinkami, elektronikou a dokonce s možností se nechat ušít kostým na míru. Opět nás zde všichni zastavují a snaží se natlačit do svého obchodu. Nakonec jsme rádi, že jsme se z obchodu bez újmy protlačili ven, i když bez jakýchkoliv suvenýrů. A hurá domů!

Zpáteční cesta proběhla bez problémů i na ruské straně a další den ráno přistáváme konečně zpět v Praze.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...