26. 12. 2013

Let Praha - Cancun, Mexiko

Letenky máme opět zařízené přes bonusové míle programu OK+. Letenka Praha - Paříš (CDG) - Mexico City - Cancun a stejně zpět nás výšla na 50tisíc mil a 3800 kč poplatků s Aeromexico. V akci se dá do Cancunu dostat přímo z Frankfurtu za cenu okolo 8000 kč, takže ta úspora není taková a navíc routing celé cesty je celkem dlouhý, ale pořád je to dobrá cesta.

Nám cesta začíná klasicky cestou na letiště kam nás veze kolega a kamarád z práce. Odlet je plánován na 17:45 a my bez bázně z nějakého incidentu po cestě dojíždíme okolo čtvrté na letiště. Checkin už máme udělaný po internetu (zvlášť čekin na webu ČSA pro první let, zvlášť na stránkách Airfrance pro druhý let a zvlášť na stránkách Aeromexico pro třetí, neptejte se mě proč :), takže jenom děláme baggage dropoff a paní nás s poznámkou, že nám závidí strávení zimy v Mexiku pouští dál.

Za poslední zbytek mílí máme zakoupeny dva vouchery do Erste salónku, kam se bohužel nedostáváme, jelikož na druhém voucheru není jméno Ivety, ale moje. Když jsem se toto snažil řešit hned po špatném vystavení s OK+ tak mi bylo řečeno, že voucher změnit nelze. Nevím no, ale snad je Korejci naučí zač je toho customer service a vouchery a 10,000 mil bohužel propadá. Naštěstí do odletu nám zbývá něco přes hodinku, takže to jde vydržet i na sedačkách u gate.

Relativně na čas se hrneme do letadla a o dvě hodiny později přistáváme na CDG. Po dobu letu se nic zajímavého nestalo, servis klasický ČSA - tedy nic moc. Na CDG jsme poprvé tak jsme relativně zvědaví co nám nabídne - nu a kupodivu toho nebylo mnoho. Krom extrémně drahého jídla - nic moc porce špaget za 9 eur. Alespoň byl na 30 minut zadarmo internet a možnost zahrát na PS3. Nakonec i ty čtyři hodiny na přestup přečkáváme a nasedáme do zbrusu (1 rok) nové 787 a vydáváme se na 12 let dlouhý let. Servis a jídlo je relativně v pohodě, celkem dost všeho, v nabídce pár filmů. Ale tím, že letíme na noc se nám daří i takto dlouhý let relativně prospat. A ráno se probouzíme v Mexiku.
Naše první potkání s Mexikem, sic ve formě letištních hal, je celkem v pohodě. Dáváme subway sendvič, aby ten kulturní skok nebyl takový a míříme na stojánku našeho posledního letu. Míjíme směnárnu (12,45MXP za 1USD) kde, jak na konci výpravy zjišťujeme, byl jeden z nejlepších kurzů v celém Mexiku, takže nemusíte mít obavu něco vyměnit už zde (úplně nejlepší kurz byl 12,65 v HSBC v Tulumu, jinak to +- oscilovalo kolem 12,40). Za další dvě hodiny již sedíme v letadle směr Cancun kam za 2,5 hodiny i dosedáme.

Celá cesta od Ruzyně do Cancunu trvala celkem 24 hodin, primárně díky přískokům a času stráveným čekáním. Příště bych asi volil přímý let z Frankfurtu, takhle je to opravdu dlouhé. Aeromexico bylo úplně v pohodě a určitě je to jedna z těch lepších Skyteam aerolinek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...