27. 12. 2013

Cancun - koupání a hotel, Mexiko


Cancun je malé letiště, 3 pásy, žádný velký halas a za cca 20 minut jsme i s batohama v příletové hale. Naše první ubytování máme zařízeno přes hotwire v Hyatt Regency Cancun za 80 USD na noc pro dva. Na první dny po letu nechceme hrotit něco víc punkového, na druhou stranu jsou v rámci Hotel Zony i lepší hotely.

Pro cestu na hotel, máme z Prahy booknutý sdílený shuttle od firmy Bestday, který nás za 17USD dopraví z letiště do hotelu. Bestday je jeden z největší tour operátorů na Yucatanu - téměř na každé atrakci potkáváme jejich autobusy, a u letiště čekají celý den. Jelikož jsme mysleli, že nám celní záležitosti budou trvat déle než oněch 30 minut, dali jsme odjezd až na pozdější hodinu, ale naštěstí nebyl problém a BD nás odvážejí téměř dvě hodiny před původním plánem.

Náš hotel se nachází úplně na nejsevernějším cípu Hotel Zone a tedy i nejdále od letiště, nicméně za 20 minut, i se zastávkami u ostatních spolucestovatelů, jsme u bran hotelu (cestou míjíme i jiný Hyatt, kde jsou hosté hned u vchodu vítání šampaňským, asi platí víc jak 80 dolarů za noc :). 
Do hotelu dorážíme kolem poledne a máme trochu strach jestli není moc brzy, oficiální checkin je od 15, ale naštěstí je náš pokoj již připraven a tak fasujeme kartičky od pokoje a od ručníků (beach towels) a jdeme se ubytovat.

Hotel i pokoj je taková střední třída, papírově sice 4 hvězdičky, ale stejně hvězdičkový Mariott o kilometr níže, který byl za stejné peníze Adamem navštíven v roce 2008, je přeci jenom lepší a hezčí, nicméně Hyatt kontruje super lokací 200 metrů od turistického centra, kam jindy musíte vždy dojíždět taxíkem nebo busy. 
My tu ale nejsme kvůli kráse pokojů a vyrážíme vyměnit kartičky za ručníky a jdeme na pláž. Hotel má svou pláž a na ní jednak "postele" a i klasická lehátka. Není sezona, hotel není zcela plný, takže není problém si vybrat kde chcete být. My vybíráme vždy postel (kdo se bude otlačovat od lehátka, ne?) kde relaxujeme a chodíme se koupat.



Hotel je u zátoky, takže je voda teplá a stoupání veeeeeelmi pozvolné. Moře bylo super čisté (nejčistší co jsme v Mexiku viděli) a koupání klasicky "plakátové".




Žádné komentáře:

Okomentovat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...