7. 4. 2015

Na cestě k Cape Townu

Tak a jsme zase na cestě. Mění se nám hlídka, takže teď máme nově hlídku od 12-04 (v noci je to dogwatch), což trošku mění životní režim a hlavně dobu spánku :) Dny pak plynou relativně standardně a díky dobrému větru svištíme 8-10kts a daří se nám každý den ukrojit zhruba 200nm+ z celkových 1695nm, které nás dělily od břehů Afriky.
Vítr nás i přes opačnou předpověď neopouští a tak relativně stálou rychlostí 8-10kts ubíráme denně stále okolo 200nm a vypadá to, že do Cape Townu dorazíme o nějaké dva-tři dny dříve oproti původnímu plánu – tedy ve středu namísto soboty. 
Což nám trochu více času na prozkoumání města. Osobně bych to klidně oželel a dorazil až v sobotu (stále mám na město další dva dny), ale co se dá dělat – větru neporučíš. 
Jak už jsem psal, život na lodi pokračuje svým zaběhlým rytmem, občas prší, občas svítí sluníčko, ale všem už je to relativně jedno a celková nálada a očekávání se upírají směrem k břehům Afriky. Hlavní vzrůšo je pak, když se konečně vyčasí noční obloha a jeden z našich průvodců Eduardo nám ukazuje a vypráví o hvězdách. 
Máme takovýchto setkání na palubě několik a všechny jsou úžasné. Pozorovat Jižní Kříž mě snad nikdy neomrzí a když je člověk ve tři hodiny ráno na hlídce tak si dovede úplně živě představit jak magicky musel před staletími působit na tehdejší mořeplavce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...