24. 2. 2011

Předletová příprava na Peking

V současné době nám zbývá týden do odletu a díkybohu máme většinu předletových věcí již hotovu.

Co jsme tedy doposud absolvovali:



  • Víza: pro vstup do Číny jsou třeba víza, nebyl problém je získat. Nutnou podmínkou je vyplnit žádost (je nutné mít rezervovánu zpáteční letenku), nalepit fotku a odevzdat na ambasádě. Doporučuji věnovat pozornost vyplnění položek týkajících se počtu vstupů a hlavně dobu jakou chcete v Číně strávit. My jsme napsali osm dní a dostali jsme deset. Nelze tedy čekat, že dostanete automaticky například měsíc. Vydání nám trvalo přesně týden a nemuseli jsme dokládat další údaje a informace. Cena pro březen 2011 byla 50 euro za jednoho.
  • Hotel: jelikož na hotelu trávíme většinou minimum času nejsem přítel placení horentních sum za hotely, ale ani naopak nemám potřebu spát spolu s deseti dalšími nocležníky a na záchod chodit do restaurace naproti. Po chvilce hledání na TripAdvisoru jsme vybrali Harmony Beijing Hotel s cenou kolem 37 euro za noc za pokoj (měl by být i wifi internet zdarma). Hotel by měl být příjemně dostupný městskou dopravu a i relativně rozumně dostupný z letiště. Pro jistotu jsme si vytiskli na powerpointové slajdy (aby se nám lépe tisklo:) název v čínštině a doufáme, že trefíme a případně dáme taxikáři přečíst kam nás má dovézt.
  • Zeď: Navštívit Peking a nevidět Velkou Zeď je téměř hřích, ale po zkušenosti rodiny a známých jsme se rozhodli nevolit klasickou variantu (předražená cesta z hotelu nebo hromadná doprava na 200m opravené Zdi kam chodí každý) a na základě doporučení TripAdvisoru volíme společnost Greatwallhiking a nabízenou pěti hodinovou túru z Jiankou (zatím nevím co to znamená:) do Mutianyu, která slibuje více ojedinělý a hlavně ne-tak-turistický zážitek. Zatím jsme v skupině sami dva s Ivetou a uvidíme jestli se k nám někdo ještě přidá. Cena je bratru 150 euro peněz za jednoho, ale zase jsme ušetřili za letenku. Na tuto akci se hodně těšíme a doufám, že vyjde počasí (to, že bude mrazivo je však jasné už teď)      
Zbytek zařízeno nemáme, z průvodce zhruba víme kam se chceme podívat a zbytek necháme na náhodě. Přeci jenom šest dní není tolik, aby se člověk nějak nezabavil.

Další info čekejte z Číny nebo pak z Prahy, podle restrikcí tamního Firewallu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...