15. 6. 2014

Potápění v Mexiku, potápění Cozumel, potápění Cenoty (Dos Ochos, Calavera, Grand Cenote), Mexiko

Cancun to je Karibik a krom tyrkysové vody a bílých pláží tu mají i něco pod vodou. Téměř podél celého Yucatánu se táhne jeden z největších a nejhezčích korálových útesů na světě. Ten úplně nej nej má být Velký barierový útes v Austrálii a jelikož jsme taky měli tu možnost se tam potápět tak musíme říct, že na tom něco pravdy je a Austrálie nám přišla o chlup lepší. Ale my jsme v Mexiku!

Když jsme sečetli časovou dotaci na naší Mexickou dovolenou a místa, která chceme vidět, vyšlo nám - pro nás hodně nečekaně - že máme relativně hodně času! Toto se nám mockrát nestává a tak řešíme co s tím, jako jedna z prvních voleb se nabízí potápení na Cozumelu. Cozumel je ostrov, dostupný rychle a pohodlně z Cancunu (cca 2 hodiny včetně ferry) a nabízí veškeré zázemí a prostor, který můžete potřebovat.

Cozumel

Naše hledání vhodného ubytka začínáme typickým googlením, ale bohužel na českých stránkách se nám toho moc ulovit nedaří. Obecné povídání o tom, že se dá popápět v cenotech a nebo na útesu, nebo pak nabídky celých zájezdů z Prahy.

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...