8. 8. 2011

Skotsko trip: plánování

Čas se s časem sešel a opět vyrážíme na cesty. Tentokráte padl výběr na relativně blízké, ale o to zajímavější území Skotska.

Jelikož nám tento výlet minulý rok šeredně nevyšel (na dvakrát zrušeny letenky) o to víc se letos těšíme. Nakonec jedeme v celých sedmi lidech, což je hodně špatný počet na cestování, ale bohužel :-)

Jelikož se nám nedaří najít levné letenky přímo do Skotska a jelikož jeden z cestovatelů t.č. bývá v Londýně, rozhodnutí na vstupní bod padá právě na Lodnýn Gatwick s tím, že do Skotska dojedeme. Letenka s EasyJetem a 60kg batožiny vychází na lehce přes 3000 kč / osoba. Což není žádná super cena, ale nechcem riskovat nákupy pro šest lidí kvůli ušetřené stovce.

Abychom se navzájem poznali vyrábíme i cestovní kartičky (z druhé strany je napsaná adresa, v jednotlivých částech jsme pak my :)

6. 8. 2011

Trailery...

Jelikož jsme teď absolvovali pouze několik lokálnějších cest, které až tak nestojí za zmínku, tak jsme se rozhodli oživit blog "trailery", které aktuálně vytváříme za pomoci nového i7 Macbook Pro (předchozí chudák Macbook Air bohužel nebyl tak výkonný, aby to zvládl :) a nového digi přírustku kamerky GoPro HD Hero. Je to docela sranda, akorát ty objemy dat :) Těšíme se, až kamerku vyzkoušíme pořádně na lyžích.

iMovie (tedy Apple video SW) to má docela vychytané a jde to rychle a relativně "pěkně" samo od ruky, samozřejmě je super, že to zvládá také počítač a nezasekne se při každé náročnější operaci :) Tak bez dalších okolků do toho:

První "trailer" je z našeho raftového putování do Rakouska:



Druhý "trailer" je z naší projížďky na čtyřkolkách (zaměřeno na Ivetu):



A poslední je čistě test některých možností iMovie:



Doufám, že se Vám budou líbít. Další cestovatelský deník čekejte na přelomu srpna/září ze Skotska a o dva měsíce později z Afriky :)

Mohlo by se vám líbit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...